Produk

Wednesday, October 3, 2012

Krim Kunyit Anna



Salam semua pengunjung blog azlini...


Arie ni nak citer pasal satu lagi produk kecantikkan kulit wajah yg ternyata berkesan...sy kata berkesan sbb nyer sy sndiri yg pakai dan rasai keberkesanan nyer..
Pernah dengar tak krim kunyit? Arie tu saya pakai krim kunyit Tia Amelia...mmg ok tp harganya agak mahal ler sikit...RM 25 /pc..pastu sy stop pakai sbb ntah la...sy nih jenis yg cepat boring kalau guna sesuatu produk...

Pastu baru2 nih, sy tergerak hati nak pakai balik krim kunyit...so, sy g cari kat my member yg jual kat pasar tani..sy tnya ada x krim kunyit yg bgs & murah sikit dr krim kunyit Tia Amelia...So, dia rekemen kan satu krim kunyit dari Thailand...namanya Krim Kunyit Anna...(atau sy pnggil  krim kunyit tudung ijau...sbbnyer krim kunyit ada bnyk jenis...ada yg tudung merah...ada yg tudung krim..)

Bila sy tgk2 dan cuba bau krim kunyit nih, saling x tumpah ngan krim kunyit Tia Amelia...So, ok la..sy pun beli krim nih ngan harga cuma RM15/pc..Krim ni dipakai waktu malam jer yer...jgn pakai siang hari kalau x muka anda akan jadi kuning macam kunyit...hahahahha...



                                Ini la rupa Krim Kunyit Anna...Harga mmg murah..cuma RM15/pc

Pada yg x tahu krim kunyit nih bnyk khasiatnyer...antaranya ialah: -

1. Memgecutkan jerawat
2. Mengurangkan Pigmentasi/Jeragat dengan berkesan
3. Membersihkan kulit muka
4. Awet muda
5. Melicinkan kulit muka
6. Mencerahkkan kulit muka

Krim kunyit nih ternyata berkesan dengan cepat untuk membasmi apa jua jenis jerawat dan kesan parut akibat jerawat, selain itu mampu memadamkan kesan jeragat dalam masa yang singkat, sesuai untuk semua jenis kulit. Krim kunyit ini juga berfungsi sebagai pemutih wajah serta melembutkan kulit muka, pilihan utama penduduk Thailand dalam masaalah muka berjerawat dan berjeragat, amat sesuai digunakan kpd mereka yg mengalami masalah jerawat (semua jenis jerawat).


Jujurnya, sy x der niat nak jual krim kunyit ni, tp lps sy pakai hmpir 2 minggu, ada yg bertnya produk apa yg saya pakai utk kulit wajah sy...dan sy sndiri dpt tgk hasilnya bila pakai produk nih...x caya cuba tgk pic nih,..pic ni sy snap seminggu lps sy pakai krim kunyit...

 
ok...ok...cukup2 la letak pic sndiri ye azlini...jgn salah phm yer...ni sekadar share testimoni diri sndiri sbb sy x pandai jual produk / brg yg sy sndiri x pernh guna...produk2 yg sy jual adalah produk2 yg sy sndiri pakai & merasai sndiri keberkesanan nyer...
Kalau ada yg berminat nak cuba Krim Kunyit Anna ni blh la wassap / msg sy di 013 - 310 9402..
Harga utk Krim Kunyit Anna :-
1pc - 5pcs =  RM 15/pc
6 pcs -12 pcs  = RM13/pc
12 pcs - 24pcs = RM 11/pc
> 24 pcs =  RM10/pc
Postage RM 6 (Pos Laju)
Mai2 order cepat...jgn tunggu lama2 utk kelihatan cantik...
Wallahualam...


53 comments:

  1. cantik nye kulit muka akak..licin je..

    ReplyDelete
  2. halal n selamat ke?

    ReplyDelete
  3. tq 'anonymous'...syukur atas kurniaan dari NYA....
    krim kunyit anna ni selamat & halal sbb ianya diperbuat daripada bahan semulajadi, iaitu kunyit...jgn risau k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuai x utk muke berminyak yg teruk??

      Delete
  4. sy pn pkai krim kunyit tia amelia mhal mmg mhal wlaupn ad kesan jgak. sy rase nk berminat nk mncuba krim kunyit anna..

    ReplyDelete
  5. akak..krim nie uat muke kite nmpk brkilat x..??

    ReplyDelete
  6. liana, krim nih dipakai waktu mlm jer...ssetakat ni, respon dr customer yg pakai krim kunyit bgtahu muka mkn berseri lps pakai 2 3 kali...akak pun rase mcm tuh gak...sbb tu akak sndiri still pakai krim ni smpai sekrg ni...

    ReplyDelete
  7. oowwhh...de effect x..??
    bkn pe kak...sy slalu tngok org laen muke die nampak lawa je...nampak brkilat je pdhal kulit xbrminyak pn...
    mcm muke sy nie...pgi mase pkai krim..nmpk ok lg...pas2 bile da tngah hary...mule nmpk jd gelap je..
    tu yg kdang2 nk keluar jln2 pn mls kak..ilang mood sbb mslh nie..
    da xth nk try pkai pe lg daa nak uat kulit muke nmpk maintain je dr pgi smpai ke ptg..

    ReplyDelete
  8. liana, utk maintain kan muka agar still nmpak berseri smpai kepetang, akak suggest awk pakai naturactor foundation...since 2005 lg akak dh pakai foundation nih.So far x pernh mengecewakan akak..hehehehhe....

    ReplyDelete
  9. nadyra, krim kunyit nih rm20 termasuk postage..kalau bermnat blh ler contact akak di 013-3109402 yer...stok sentiasa ada..heheheheh...

    ReplyDelete
  10. naturactor foundation..?? sy mmg da pkai yg 2 da pn kak..
    p ntah..cam xtahan smpai ke ptg je..pas2 muke truz nmpk gelap n brminyak..ade bntik2 kt dahi pn smpai skrg xilang2..

    ReplyDelete
  11. Liana, akak ada satu produk yg sesuai utk kulit berminyak...Mistine BB Oil Control SPF 25PA++...akak suggest awk try yg nih...do contact me at 013-3109402...tq

    ReplyDelete
  12. kak nini..akak pkai krim kunyit jer ker? yg krim siang n malam tu mcm mna plak ek? Btw, cantik kulit akak=)

    ReplyDelete
  13. aikk...mcmaner plk sabrina afandi blh pnggil kak nini nih?ker akak yg x cam awk ek?hehehehe...owh, kulit akak x sesuai pakai full set of anna cosmetics dik...cuma krim kunyit jer yg sesuai...dats why akak pakai krim kunyit jer...akak lbh sesuai pakai sbn ss beras atau gluta 3 layer + krm ss brs + cleansing cream rice milk & mlm pakai kunyit jer...

    ReplyDelete
  14. huhu..tgok akk ramah btol, tp x cam sya. Its okay,rmai sngt customer kan.. Owh sya pun pkai gluta 3 layer tu. Kalau malam pkai krim kunyit..siang akk pkai apa? mcm mna sya nak order ni kat akk?

    ReplyDelete
  15. sabrina, siang akak pakai krim ss beras sebagai pelembap & skrg ni pakai mistine bb cream oil control...nak order blh hubungi akak kat 013-3109402 yer dik...

    ReplyDelete
  16. Sy pun pakai set anna cosmetik ni...tp xberapa suka krim yg pemutih tu...disebabkn kurang konsisten pmakaian set anna ni,so lum bape mnjadi la berseri nya...kalo pakai krim kunyit je waktu mlm xpe erk...

    ReplyDelete
  17. Azlynna lynn, x semestinya u kena pakai full set anna cosmetics....sy dulu pun da try pakai set anna, tp x sesuai...kulit jd pedih, & gatal2....so, kalau rase x sesuai better u stop....sy skrg cuma pakai krim kunyit anna jerntime mlm....so far mmg ok sgt2....

    ReplyDelete
  18. Assalam...postage p sabah berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam...postage ke sabah/sarawak RM10.So, total tmasuk postage ialah RM25

      Delete
  19. Ada campuran bahan non halal tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. x der dik...semuanya guna bahan2 asli seperti kunyit...

      Delete
  20. nak order guna email la

    ReplyDelete
    Replies
    1. anonymous, kalau berminat nk order blh hubungi sy di 013-310 9402...

      Delete
  21. Salam sis,sapu krim kunyit kat tmpt jerawat/jeragat saja or 1 muka ya..tq :)

    ReplyDelete
  22. akak, harga postage klu beli bnyk masih rm 6.oo ringgit juga ke atau satu barang satu harga postage??

    ReplyDelete
  23. salam..nak tany kalau first time pakai sabun gluta tu mmg rasa pedih ye?

    ReplyDelete
  24. akak sy nk tnya sy da pakai krim kunyit n sbun susu beras tpi sy rsa muka sy pdeh n panas..bila mlm sy pkai krim kunyit muka sy bminyak n melekit...nk tnya akak bley x pakai krim kunyit mlm lps 2 pakai bedak debu spaya x mlekit bla tdo?

    ReplyDelete
  25. Apa kandungan krim kunyit ni? Tkot ada mercury...

    ReplyDelete
  26. sis.sy ada jeragat.kalau pakai krim kunyit ne bila dah xpakai ada effect x?

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  28. Saya pun dh pkai krim kunyit ni mmg brkesan laa..jeragat yg ada d muka semakin pudar..tp sye bli direct dari thailand mse g brcuti d sana..kulit semakin bersih dan cerah dlm mse yg singka dan d jamin selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ni memang krim knyit anna adalah yg terbaik dan antara produk yg plg laris akk dok jual dik. Memang puas hati & berbaloi hasilnyer..Akk x pernh miss pakai setiap mlm..

      Delete
  29. Tak paham la harga krim tu. Kalau beli, sampai bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga utk krim Knyit Anna ialah :
      kalau beli 1pc - 5pcs harga nya RM15 1pc + postage RM6 (sm) /RM10 (ss). Cth kalau beli 5pcs x RM15 = 75 + postage
      kalau beli 6pcs-12pcs harga utk 1pc ialah RM13. Cth kalau beli 10pcs x RM13 =RM130 + postage
      Maknanya, makin bnyk beli mkn murah harganya...

      Kalau berminat blh order kat 013-310 9402. Dah knfirm order dan wat payment kat maybank (1530 100 97280 - MOhd Umarazim) bg details nama & alamat. Biasanya penghantaran amik masa 2-3 hari..dan akk guna pos laju dik...

      Delete
  30. Kak blh order lg ket krim ni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blh order lg dik...stok sentiasa ada sbb akk sndiri pun pakai krim ni setiap malam...x pernh miss...kalau bminat blh SMS/WASSAP akak kat 013-310 9402...tq

      Delete
  31. kak.. kalau stop pakai krim ni, ade ape2 efect tak? nak try.. tp takot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ni akk pernh stop pakai selama 2 minggu utk tgk kesan dia...alhamdulillah ok jer...kalau nk try blh SMS/WASSAP akak di 013-310 9402...tq

      Delete
  32. kak.. boleh mix dengan krim lain tak like krim pati ibu putih janna lawwa? saye tgh carik produk untuk mixkan dgn pati ibu putih tu kat muke.. trime kaseh..

    ReplyDelete
  33. kak bp lme bru leh dpt kesan?sy da pkai dlm 3,4hari tp xd kesan lg la.

    ReplyDelete
  34. salam akak.....parut jerawat lama bole hiang x,,,,,

    ReplyDelete
  35. produk anna ni ade krim malam skali kan? kalau pakai krim malam krim kunyit ni nk pakai bila ye?

    ReplyDelete
  36. Boleh order kh....

    ReplyDelete
  37. Akak apa beza krim kunyit penutup hijau dgn krim kunyit penutup merah ?

    ReplyDelete
  38. sis , apa beza krim kunyit tudung merah n hijau eh ?? selalu kt pasaran sy nmpak yg merah je

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. Sy pn bru pkai...so far ok la....sy blI sdri je pasir puteh....lg murah

    ReplyDelete