Produk

Monday, October 19, 2015

Singgah jap....r.i.n.d.u...

Assalamualaikum wbt...

Dah lama x bersiaran dari azliniinilza.blogspot.com...Ya Allah rindu giller...dah berhabuk dah pun blog nih...Last lepak sini April lepas...dah 6 bulan rupanya x menjengah sini..
Sorry sayang...terlalu bnyak komitment smpai x sempat nak singgah sini..

Banyak benda nak share nih...Apapun tepek pic sndiri dulu yer...kot ada yg rindu...hahahaha...ada ker?...mcm x der jer...x kisah la...jnji saya nk tepek jgk diri saya yang terkini...

So, layan...









Ok bye...nak masuk opis dulu...
Chow...


Friday, April 24, 2015

IPN SABAK BERNAM

Assalamualaikum wbt

Pada 20 - 22 April yg lepas, saya berkesempatan mengikuti kursus Asas Pengurusan Kewangan di IPN Sabak Bernam. Walau ramai yg x berapa suka berkursus di sini sbb tempatnyer agak jauh (hampir 3 jam perjalanan dgn bas dr Putrajaya Sentral) tp pada sy tempat ini sangat best. Tempat yg mendamaikan & menenangkan jiwa.

Pada kunjungan ke IPN kali ni saya sempat la menunggang basikal bersama dgn 2 orang member yg sgt awesome & sgt bestttt sekali..mmg havoc lah..hehehehehe...TQ frenz..

Mula2 keliling kawasan IPN pastu kitaorg kuar gi kat kawasan pantai.
Jom layan gmbar yg sempat sy snap pada 21/04/15 sekitar jam 7ptg. Tak banyak pun gmbar yg sempat saya snap tp kira ok la kan at least ada gak kenangan.

Sebenarnya, kami sempat tgk sekumpulan ikan lumba2 kot (rasanya dalam 2 atau 3 ekor) sedang berenang2 kat pantai nih tp sayangnya kami x sempat nak rakam sebab terkejut. Mcm konpius iyer ke idak ikan lumba2...tp saya yakin itu ialah ikan lumba2.


Subhanallah....
Indah sungguh ciptaan MU ya ALLAH..
Ini ialah suasana pantai di Sabak Bernam, betul2 berhadapan dengan Institut Perakaunan Negara.
Mmg cantik dan tenang sekali tempat nih.



Bukan azlini la kalau x selfie kan. Tp rasenya ini jer gmbar yg sempat sy selfie kali nih. Hahahahaha...x tahu naper x bnyk gmbr selfie kali nih...Kih3...

22/04/15 kami dah balik. Walaupun sekejap tp puas hati sgt2. Mana x puas hati dpt geng yg satu kepala. Hehehehe..
 
Masa kat KLIA 2 sempat la jgk sy berselfie sementara menunggu flite jam 2030.
 



 
Muka ada senyum sbb jumpa plug untuk charge tepon.
 
Alhamdulillah, saya selamat tiba di epot Sultan Ismail jam 2130.
 
Ok...back to the reality.
Back to the real life.
 
Wallahualam





Friday, April 17, 2015

CHARICE PEMPENGCO...When the DREAMS Come True....


Assalamualaikum wbt....

OMG....otakku dh mula berkarat utk menulis kali nih. Nampak sangat dh lama x menulis.
Well, honestly i dont like writing...i hate it. 
I love numbers...
Yessss...love it so much coz my ambition is to become a certified accountant...

Tp aku tetap nak menulis jgk walaupun susunan ayat aku x braper nak canggih cam blogger2 lain.
Argghhh...biarlahhhh..jnji aku wat semua ni sbb....ntah...
Sorry..i dont have any idea why im doing this...

CHARICE PEMPENGCO....1st time tgk dia perform 7 thn yg lepas kot. Masa tu kat talk show Oprah Winfrey...Well, Oprah is my idol...i like her...she so talented..


Masa nih kiranya 1st time Charice perform kt talk show Oprah. Menyanyikan lagu "I Have Nothing" dari Whitney Houston. Memang memukau persembahan beliau. Berdiri bulu roma tgk dia perform. Ohhhh...How i wish aku pun ada suara sesedap Charice...


Ni pulak rasenya masa Charice kali ke2 dijemput utk perform di talk show Oprah.
 Kali ni beliau nyanyi lagu "My Heart Will Go On" by Celine Dion..For me episod kali ni agak emotional sikit sbb si Oprah wat suprise kat Charice.
Lps Charice perform, ada sesi video call ngan Celine Dion. Mau x terkejut si Charice ni, Celine Dion merupakan idola beliau since umur 3thn lagi...
Dan dlm episod kali ni Celine dion ada menjemput Charice utk berduet ngan dia masa konsert Celine di Madison Square Garden. Woooowww... she sooo lucky...

Selain Oprah, David Foster juga memainkan peranan penting dalam karier Charice. FYI, david Foster merupakan seorang multi  Grammy Award winning musician, songwriter, record producer, composer & arranger yg berjaya menghasilkan album untuk artis seperti Celine Dion, Mariah Carey, Whitney Houston, Westlife, Jeniffer Lopez, Toni Braxton etc....

Ini antara performance Charice bersama David Foster yg amat2 memukau semua orang termasuk saya sndiri. Berulang kali saya tgk video ni mmg best sgt.


"To Love You More"
"All By Myself"


"I will Always You"

What i can say that, how i wish i pun ada suara sesedap CHARICE PEMPONGCO. Bukan x bersyukur, dah syukur sgt2 ngan diri sndiri tp tu la...saya ni suka jgk menyanyi tp suara saya plg teruk didunia kot...Eh..tidaklah didunia tp suara saya amat2 x sedap bila nyanyi...teruk sgt2...hahahahahaha...Kenyataan ini telah diakui oleh my mum, my family, my husband & my frenz jgk. Huhuhuhu....



"I Will Survive'

After 7 years i knew about Charice,
she so beautiful...
talented...
& i think she was sooo lucky in her career & her life
(eventhough her childhood was so painful) ...
 Oprah sndiri menggelarkan Charice Pempengco sbgai "Most Talented Girl in The World"...

BUT, since 2 weeks ago, i was so shocked & it was a big suprised to me when i heard about a new CHARICE PEMPENGCO.





Ya, CHARICE seorang lesbian/tomboy.
OMG...Dari seorang yg sangat feminin & cantik  skrg dh jadi tomboy dan sudah punya girlfriend nama Alyssa.

Eh, did i mention u she from Philippine & she just 23 years old?


Ini performance Charice & Alyssa ketika menyanyikan lagu
"How Could An Angel Breaks My Heart"


Lagak dh mcm lelaki dh si CHARICE ni..
Frust sebenarnya tp lantak pi la dia...nasib baik dia bukan Islam.
Tp sy tetap admire bakat suara yg ada pada CHARICE PEMPENGCO.

Wish u all the best in your career.

Miss the old u CHARICE PEMPENGCO....



Friday, April 3, 2015

 Assalamualaikum wbt






Azlini + Qaseh


Assalamualaikum wbt

My little baby, NIA NUR QASEH QAISARA....
She always make my day...

Luv u sooo much .....










Thursday, April 2, 2015

Kau Sangat Bererti...


Ku tak sanggup lagi menyimpan perasaan ini
Rasa ini sungguh menyiksa ku
Kau curi hati ku, rasa cemas tak menentu
Aku telah jatuh cinta kepada mu

Aku ingin memiliki mu
Aku terlanjur mencintai mu
Kau yang membuat aku bahagia
Bagi ku kau sangat bererti

Kau curi hati ku, rasa cemas tak menentu
Aku telah jatuh cinta kepada mu

Aku ingin memiliki mu
Aku terlanjur mencintai mu
Kau yang membuat aku bahagia
Bagi ku kau sangat bererti

Aku ingin memiliki mu
Aku terlanjur mencintai mu
Kau yang membuat aku bahagia
Bagi ku kau sangat bererti

Lama sudah aku mencari
Insan yang tetap untuk ku cintai
Hanya kau yang membuat ku bahagia
Bagi ku kau sanagat bererti
Kau sangat bererti


Tuesday, February 17, 2015

Terbaik BagiMu....



Rasaku kamu ada
di setiap sedih dan juga senangku
rasanya kamu sudah menjadi bintang
terang hidupku

Masih kurang rasaku
mencintai hatimu
ingin aku jadi terbaik bagimu

Masih kurangkah aku
menyayangi hatimu
mahu aku mengganti setiap
sukar mu dengan tenang

Rasaku kamu ada
di saat senyum juga tangisku
Rasanya Kamu sudah jadi yang
terbaik bagi aku

Masih kurangkah aku
menyayangi hatimu
mahu aku mengganti setiap
sukar mu

Wednesday, February 11, 2015

r.i.n.d.u


Assalamualaikum wbt...







Saturday, January 31, 2015

PROMOSI....PROMOSI...PROMOSI....Serum Alpha Arbutin & Krim Kunyit Anna Cosmetics



Assalamualaikum wbt....



KRIM KUNYIT ANNA COSMETICS - RM15
SERUM ALPHA ARBUTIN - RM30

POSTAGE RM6 (SM) @ RM10 (SS)

Pembelian secara pakej/set :

KRIM KUNYIT ANNA COSMETICS (1PC)
+
SERUM ALPHA ARBUTIN (1PC)
&
FREE GIFT - SABUN SUSU BERAS (1PC)

HARGA PROMOSI : 
RM45 (SM)
RM50 (SS)
(Harga termasuk postage)

Satu kombinasi yg sgt2 AWESOME hasilnya.













Untuk order blh SMS/WASSAP 013 310 9402
 
TQ!


Tuesday, January 27, 2015

DAHSYAT


Aku cinta kamu 
Lebih dari hatiku mampu 
Pasti jiwa takkan bisa 
Hidup tanpa hadirnya kamu 
Sungguh dahsyatnya 
Cintaku kepada kamu 
Aku mohon jangan pergi 
Menyiksaku dengan rindu 
Kita dua hati 
Selamanya takkan terpisah 
Kau dan aku punya cinta 
Paling terindah di dunia
Sungguh dahsyatnya 
Cintaku kepada kamu 
Aku mohon jangan pergi 
Menyiksaku dengan rindu 
Ohh... ohh... 
Tiada yang bisa 
Mengisi ruang di hati 
Aku mohon jangan pergi 
Jiwa ini perlu kamu 
Ohh... ohh... ohh... 
Tetap cinta selama-lamanya 
Sungguh dahsyatnya 
Cintaku kepada kamu 
Aku mohon jangan pergi 
Menyiksaku dengan rindu 
Ohh... ohh... ohh...
 Tiada yang bisa 
Mengisi ruang di hati 
Aku mohon jangan pergi 
Jiwa ini perlu kamu Ohh... ohh... ohh...