Produk

Wednesday, November 19, 2014

Andai Hatiku Bersuara...

Assalamualaikum wbt....



Oh tuhan berikanlah aku

Kekuatan menempuhi dugaanmu
Aku percaya ada hikmatnya
Disetiap dugaan yang ku terima

Andainya hatiku bersuara
Pastinya ia akan berkata
Cukuplah sayang aku tidak berdaya
Mengharungi segala sengsara

Berapa kali harus aku terluka
Barulah kan ku sedar
Cintaku tidak layak Untuk dirinya
Mengapa masih aku setia di sisinya

Tidakku mengerti Tidakku fahami
Seperti insan biasa aku ingin bahagia
Menyintai dan dicintai tiada duanya
Andai terlampau permintaanku ini

Maafkanlah kasihBerapa kali harus aku terluka
Barulah kan ku sedar

Cintaku tidak layak untuk dirinya
Mengapa masih aku setia di sisinya



Tidakku mengerti tidak ku fahami
Seperti insan biasa aku ingin bahagia
Menyintai dan di cintai tiada duanya



Andai terlampau permintaanku ini
Maafkanlah kasih
Andai terlampau permintaanku ini
Maafkanlah kasih



Oh tuhan berikanlah aku
Kekuatan menempuhi dugaanmu
Aku percaya ada hikmatnya
Disetiap dugaan yang ku terima



Monday, November 17, 2014

SAHABAT...Andai Esok Tiada Lagi....

Assalamualaikum wbt...

video

Sahabat...
Jika esok aku kan pergi..
jangan ditangisi pemergianku ini
kerana itulah ketentuan ilahi
setiap yang bernyawa pastikan mati  
sepanjang perkenalan yang singkat ini
aku berharap 
tiada duri yang menyucuk hatimu
tiada racun yang membunuh jiwamu
tiada kaca yang melukakan dirimu dan 
tiada kata yang menyakiti zahir batinmu
tapi aku hanya insan biasa
tidak terlepas dari melakukan dosa
walau secebis cuma
maafkanlah diriku

sahabat,
andai terbitnya bulan untuk menerangi malam
dan kerlipan bintang menambah keserian alam
begitulah kuharapkan
tika hidupku di dunia ini
ibarat penyeri bak bunga mekar berseri
ibarat penyinar bak sinaran matahari
ibarat peneman yang setia di sisi
semoga,
kenangan ini adalah sesuatu yang memberi erti
kepada iman dan sanubari
walau ku tahu diri ini tak seindah pelangi
 

sahabat,
andai aku tiada lagi di sini
kenanglah daku dalam doamu
ampuni segala salah silapku
halalkan segala makan minumku
& maafkan keterlanjuran bicaraku
salam sayang dari sahabatmu..selamanya

Saturday, November 8, 2014

KRIM MALAM ANNA COSMETICS

Assalamualaikum wbt


Juga dikenali sebagai Krim Buah @ Krim Jeragat.

Amat sesuai untuk kulit yg mempunyai masalah jeragat.

Dipakai pada waktu malam.

Boleh dipakai bersama KRIM KUNYIT ANNA COSMETICS.

Harga : RM15
Postage : RM6 (sm) @ RM10 (ss)

Harga utk FULL SET ANNA COSMETICS (5 items) - 
RM65 (sm) 
RM70 (ss)


SMS/WASSAP 013 310 9402 utk order.

Tq soooo much dear.


KRIM KUNYIT ANNA COSMETICS


Assalamualaikum wbt...




Produk yg plg laris.

Produk yg plg mendapat sambutan.

Produk yg plg banyak menerima respons yg positif dari customer Inilza Beauty.

Dipakai pada waktu malam sahaja.

Berfungsi utk mencerahkan kulit.

Menjadikan kulit lebih sekata & lebih halus.

Menghilangkan & menipiskan jerawat & jeragat.

Menghilangkan jerawat.

Harga : RM15
Postage : RM6 (sm) @ RM10 (ss)

Harga utk FULL SET ANNA COSMETICS (5 items) - 
RM65 (sm) 
RM70 (ss)


SMS/WASSAP 013 310 9402 utk order.

Tq soooo much dear.

Aku....Azlini


Aku tetap 'ketawa'...

Walaupun aku sebenarnya ingin'menangis'...
Aku tetap 'tersenyum'...
Walaupun aku sebenarnya 'kecewa'...
Aku tetap 'kuat'...
Walaupun sebenarnya aku 'terlalu lemah'...




















Mewangi


Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya


Friday, October 24, 2014

r.i.n.d.u

Sunday, October 19, 2014

SAHABAT

Assalamualaikum wbt...

Disaat hati bersedih...
jiwa menangis hiba...
Semangatku umpama direntap...
Seorang yg bernama sahabat telah mengirimkan klip ini...


video


TERIMA KASIH SAHABAT....
So sweet....




Wednesday, September 3, 2014

aku...inilza



Sakit ini seakan tiada rasa...
pedih...perit...ngilu...
apa sebenarnya rasa sakit ku ini???...

Barangkali aku sudah tiada rasa...
barangkali juga aku sudah terbiasa...
Arrggghhhh....biarlah...

Tiada siapa yang peduli pun...
Kenapa aku harus peduli pulak...
Hidup aku untuk orang lain rasa bahagia...
Sakit aku untuk aku sorang yang rasa...
Arrggghhhh...biarlah...

Hidup sementara mati..
Disana nanti pun aku sorang sorang...
Errrmmmm...

aku yang tanpa rasa...
aku inilza
02 Sept 2014
2211pm

Saturday, August 30, 2014

Ber'selfie' di pagi Jumaat

Assalamualaikum...

Tajuk nyer pun ber'selfie'...so x der apa yg nak dibebelkan kecuali layan jer kami ber'selfie' di pagi Jumaat ini...


Saya la owner blog ni, AZLINI...tp ramai yg tertukar panggil sy ANNA...hehehehehe...iye la mentang2 la sy jual produk Anna Cosmetics. Diaorg ingtkan sy la owner Anna Cosmetics.




















Wednesday, August 20, 2014

NEW DECORATION....NEW LIFE...NEW SPIRIT...

Assalamualaikum...

Boleh x smbil2 nak up entri psal produk jualan saya nak up entri pasal my new.....ermmmm...can i say that my NEW LIFE?

Sebenarnya saya sendiri pun tak tahu knaper tiba2 jer macam2 idea singgah kt kepala ni...Dan salah satunyer ialah idea nak  berhias rumah...

Benda yg 1st sy beli ialah langsir. Kebetulan arie tu g kat Mydin Mall Kubang Kerian dengan my mum terjumpa plk langsir yg dijual murah2...Dah la cntik so, aper lagi, saya pun rembat ler kan satu..Harga cuma RM50 jer. Langsir untuk sliding door. Pastu dh alang2 beli langsir, sy beli la sekali langsir yg nipis kaler putih (alaaa org pnggil day curtain tu...) utk letak blakang langsir biru saya tu. Eh lupa nak bgtahu langsir saya kaler blue black...day curtain tu plk harga cuma RM29.90.

Bila dh beli langsir, tetiba jer rase mcm nak beli karpet. Hahhh apa lag kami pun singgah la kat Jakel sebelah Mydin tu. So, sempat jgk la sy rembat 3 jenis karpet yg total cuma RM140 jer. 

Pastu, idea dtg lagi...Dah alang2 beli langsir & carpet, mesti cantik kan kalau ada meja console. So, apa lg...jom ma kita ke kedai perabut beli meja. Ma plk sporting terus jom. Bersemangat semuanyer kalau bab2 shopping nih..Oppsss sori, saya jer yg bersemangat. My mum rileks jer.

So, dipendekkan cerita...maka inilah hasil idea saya yg x berapa pandai sebenarnya nk berhias rumah. Arrghh..layan jer la..


Sudut yg terbaik utk beristirehat selepas penat bekerja seharian...



Koleksi potret jigsaw puzzle ni ditempah khas gara2 anak bongsu saya, si Nia Nurqaseh Qaisara teramat2 la minat ngan game puzzle. Ya Allah, pening kepala ibu tgk dia wat puzzle...nampak mudah tp hakikatnya sekali pun saya sudahkan puzzle.
Tp puzzle potret ni sy x benarkan Qaseh main sbb x sesuai kot utk dibuat main. Kertasnya agak nipis. So, saya decide juz display mcm ni jer.

Akuarium tu plk saya terbeli secara tak sengaja. Niatnya nak belikan bekas ikan laga utk anak lelaki saya si akif, tp alih2 ibu dia plk yg angkut akuarium. Hehehehehe...Akuarium tu pun murah jer...RM40 termasuk pokok hiasan & batu2 yg dalam tu. Ikan plk saya beli dalam 10 ekor kot. Alaa..beli ikan molly jer...Yg dua bekas kaca tu la bekas ikan laga akif. 





Bunga dalam pasu putih tu plk saya beli RM10.90 satu. Kira ok la kot ek...
Dan bunga hiasan ini pun idea saya gak. 
Cantik x?hehehehehe...


So, conclusionnya saya andaikan semua hiasan2 ini sebagai my new decoration sbb sebelum ni saya mmg x pernh nak decorate rumah...malas & x pandai...tp bila dah tgk rumah jadi mcm ni mmg rase semangat dia lain tau...so, ini lah my new life & my new spirit...

Chow...

Wallahualam





Cinta & Rindu....

Assalamualaikum w.b.t...

Selamat pagi semua...
Alhamdulillah arie ni sempat nk update blog jap...hehehehe...
Ermmm....nak citer pasal aper ek.....
Tajuk entri dah ada...''Cinta & Rindu'' ....

Hahhh...tau dh...arie ni nak share pasal 2 lagu yg saya sentiasa dok dgr setiap hari lately nih...
siap cari mp3 pastu wat ringtone & message notification lagi...
Mmmm biasa la kan kalau azlini dh suka terus jd fanatik la dia...itu lah diri azlini...

Eh..jom layan lagu2 yg saya minat giller tu...

Lagu 1    : CINTA TAK PERGI 
Penyanyi : Tomok & Yana Samsudin

Sedap jgk suara si yana nih...rasenya kalau jd penyanyi pun ok..jom layan lagu nih....



Sudah sampai tika dan waktu
Untuk aku berterus-terang
Adakah kau, adakah kau kan terima
Cincin ku beri tanda bermula
Kisah cinta yang sejati

Jangan kau ragu cinta dariku
Ku terima adanya kamu
Walau apa yang terjadi
Hatiku ini telah terkunci
Oleh mata dan hatimu

Bertahun lamanya kita melalui segala
Suka dan duka
Kini masa sudah tiba membina istana
Kita kan bersama

Menempuh segala cinta dan rindu
Kasih dan syahdu diam dan membisu
Jangan biarkan terus begitu
Inilah cubaan inilah dugaan
Insan yang bersatu

Bertahun lamanya kita melalui segala
Kita kan bersama

Menempuh segala cinta dan rindu
Kasih dan syahdu diam dan membisu
Jangan biarkan terus begitu
Inilah cubaan inilah dugaan
Insan yang bersatu

Semoga ikatan yang kita bina terus membara
Sampai akhir waktu jadi penentu pemisah kita
Inilah cerita kisah paling indah jika
Cinta tak pergi

Cinta tak pergi
Cinta tak pergi

Lagu 2: SAMPAIKAN RINDU
Penyanyi : Izzue Islam & Sharifah Sakinah

Inilah first time saya dgr si sakinah ni nyanyi...memang sedap suara dia...terus minat kat dia...hehehehe...


Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang pastikan bersatu
Oh sayang didalam mimpi mu

Oh  bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang mungkinkah bersatu
Oh sayang dimana dirimu

Malam ini aku sendiri
menanti dan terus menanti
Malam ini aku sendiri lagi
Menanti dan terus menanti

Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu nanti
Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
pasti kita bertemu pasti
Pejamkan matamu kasih....


Bestkan lagu2 nih...terus rase mcm nak jatuh cinta lagi...dan lagi...dan lagi...
Dunia terasa indah sekali bila kita jatuh cinta & rindu merindu....

Wallahualam...







Monday, August 18, 2014

Azlini

Assalamualaikum...

Arie ni nak upload pic yg sempat disnap sabtu (16/08/14) sebelum g amik brg jualan ngan supplier.






Nak tahu tak setiap kali sy upload pic sy samaada kat fb https://www.facebook.com/inilza78 atau IG sy http://instagram.com/inilza78 kan msti ada yg tanya saya, ''u guna apps 360 ker?'' atau ''pic awk tu dah di edit ek?''...ada yg komen terus kt status tu atau pm sy btanyakan sy psl 360 ni.

Ermmm...bila diajukan soalan2 mcm ni selalunyer sy x terus jwb. Sebabnya kalau tgk pd pic pun dh tahu yg sy guna apps 360. Pic yg di snap mggunakn apps 360 ni hasilnyer memang lain...Pic nampak lebih menarik dan seolah2 diambil oleh photographer yg professional yg menggunakan kamera yg mahal. Ini pndapat sy ler kan...

Well, kali ni saya mcm nak buat perbandingan la kan...sebelum & selepas menggunakan apps 360 ni. Alamak jgn nnti ada yg kata sy perasan plk...Iyer la asik2 muka dia jer dlm blog ni...x der muka lain ker nak up...Loorhhh...dah blog azlini kan, up pic tuan tanah la x kan nak up pic org lain...huhuhuhu...

So, x nak ckp bnyk jom layan pic azlini sebelum & selepas menggunakan apps 360. Lps tu anda semua wat la perbandingan.





 Saya nk up plk pic stok yg sy amik ngan supplier ari ni..


10 dzn Krim Kunyit Anna Cosmetics
2 dzn Krim Malam Anna Cosmetics
1 dzn Krim Siang Anna Cosmetics
2 dzn toner Anna Cosmetics
3 dzn krim Polla Biru


Ini pula order dr my luvly customer....

30pcs Krim Kunyit Anna Cosmetics
30pcs Krim Malam Anna Cosmetics
20pcs toner Anna Cosmetics
20pcs Krim Polla Biru

Alhamdulillah...ini lah yg dikatakan rezeki...

Yg plg best kan semalam (17/8) my luvly customer ni bagitahu yg dia suka deal biz ngan sy..Alhamdulillah...bertambah2 syukur sy. Ini yg sy nak, selain customer makin cantik lps guna produk yg sy jual, customer juga berpuas hati ngan service biz yg sy lakukan.TQ so muchhh...

Chopp...ni sy printscreen wassap sy ngan my customer yg ckp td tu...alaaa...yg happy deal biz ngan sy tu...hehehehe...



Ok la chow dulu....haisshhh azlini ni nak kena nih. Bgn tido jam 4 pg kononnyer nak siapkan report opis sekali ter update blog...hehehehhee..

Sebelum chow, saper2 bminat nak order produk2 yg sy jual blh ler SMS/WASSAP/CALL 013 310 9402 utk belian runcit atau borong yer..

TQ

Wallahualam

Thursday, August 14, 2014

TERKINI : MACAM2 ADA....JOM ORDER...


Assalamualaikum w.b.t

Bismillahirahmanirahim....

Jutaan terima kasih pada tetamu2 blog azliniinilza.blogspot.com yg mash setia bersama saya terutama my regular customer yg sentiasa repeat order ngan saya. TQ...TQ..TQ so much...

Entri kali ni saya nak update produk2 jualan saya yang saya dah restok Jumaat lepas (08/08/2014)...
Macam2 ada...murah2 & yg penting hasilnyer memang awesome...jom layan pic2 ini...

Ini yg saya cakap td, macam2 ada...murah2 pulak tu...

ANNA COSMETICS

TONER
SABUN
KRIM SIANG
KRIM MALAM
KRIM KUNYIT


RM80 (SM)
RM85 (SS)

(Harga termasuk postage)
KRIM SPF 40

1 pc - 5 pcs -  RM15/pc
6pcs - 11pcs - RM13/pc
12pcs ketas - RM10pc
2 dozen keatas - RM8/pc

(Harga tidak termasuk postage)



MISTINE BB OIL CONTROL SPF 25 PA ++
MISTINE BB GOLD WONDER CREAM


1 pc - 3 pcs - RM25/pc
4 pcs - 5 pcs - RM23/pc
6 pcs- 12 pcs - RM20/pc
13 pcs keatas -  RM17/pc
2 dzn keatas - RM15/pc
(Harga tidak termasuk postage)



SET POLLA

1. POLLA PLATINIUM CRYSTAL WHITE NOURISHING FACE CREAM

2. POLLA GOLD SUPER WHITE PERFECTS (NIGHT)
3. DEODORANT HERBAL SOAP

RM50 (SM)

RM55 (SS)


Cara pembelian:



1. Boleh SMS/WASSAP/CALL 013-310 9402 untuk sebarang pertanyaan               tentang produk.

2. Bila sudah confirm order, blh wat payment kat akaun :

    a) MAYBANK (1530 100 97280) - MOHD UMARAZIM

    b) BANK ISLAM (0301 8020 926706) - AZLINI MOHD NASIR

    c) BSN (03001-41-00005911-0) - AZLINI MOHD NASIR

3. Bila dah bank in blh bagi details nama & alamat untuk proses pengeposan dan sy menggunakan     perkhidmatan Pos Laju.

4. Pembayaran sebelum jam 12 Tengahari, pengeposan akan dibuat pada hari yang sama 
    (Insha Allah).

So, apa tunggu lagi mai ler order ngan kita. Hehehehehehe...

Wassalam.