Produk

Monday, December 3, 2012

SHARING IS CARING....

Salam sayang semua pembaca blog a.z.l.i.n.i...


Alhamdulillah, sejak dua menjak ni pembaca blog azlini @ inilza makin bertambah setiap hari...hehehehehe...syukur sgt2 atas respon kalian semua...tq...tq..tq so much....semuga sedikit nukilan dan info yg sy cuba smpaikan dpt memberi manfaat utk kalian semua...

Ok la, arie nih sy ada sedikit info nak share ngan pembaca semua...sebenarnya bukan la sy ni pndai sgt bab2 kecantikkan  ni...cantik itu sgt2 subjektif kan...so, lain org lain pandangan nyer...
Cuma, ada a few customer sy yg bertanya kan mcmaner nak pakai produk2 yg sy jual nih...Ok2...utk menghargai sokongan kalian ini ada sedikit info mcmaner nak guna produk2 yg dijual yer...
Sebenarnya, info ini ialah cara yg sy sndiri pakai setiap hari dlm rutin penjagaan kulit wajah sy...check it out guys!

Step 1:Cleansing (Pagi)

Sy akan guna sabun susu beras sebagai pencuci muka sy. Arie tu sy pakai sbn ss beras (biasa). Kemudian, sekrg ni sy pakai plk sbn ss beras WHITENING PEARL & SNOWLOTUS SOAP.

Sabun Susu Beras (Biasa)



Whitening Pearl  & Snowlotus Soap (Sabun Susu Beras Pearl)



 Fungsi kedua2 sabun nih sama jer iaitu utk:
  Menaikkan Aura Seri Wajah secara semulajadi.
- Menjadikan kulit lebih cerah,halus dan tegang tanpa pengelupasan.

- Berkesan menanggalkan kotoran,minyak,sel kulit mati,parut jerawat dan jeragat.
- Berkesan menanggalkan bekas make-up pada kulit muka
- Menghilangkan kesan Hitam pada bawah ketiak,di celah2 paha dan siku
- Sesuai digunakan untuk orang yang menghidapi masalah kulit dan resdung
- Mampu memberikan kesegaran sepanjang hari serta badan tidak melekit walaupun berpeluh
- Boleh mengatasi masalah bau badan
Selepas 2 3 kali anda menggunakan sabun ini , anda pasti akan dapat rasekan kulit wajah akan menjadi lebih halus, mulus, gebu & lembut jer...akan rase sedikit tegang di muka..itu reaksi normal sbb sememangnyer kita semua inginkan kulit wajah yg tegangkan?
Tetapi, ada jugak yg tidak sesuai ngan sabun ini...biasa la kan bukan semua jenis kulit sama...rungutan yg biasa sy dgr ialah, kulit jadi makin kering & mengelupas serta sedikit rase pedih...Ada jgk yg pakai tp x der rase perbezaan nya pun...So, terpulang la pd si pemakai...ada yg nak teruskan dan ada yg nak stop...depends...tiada paksaan...Cuma, nasihat sy kalau kulit menjadi kering, seeloknya selepas cuci muka pakai plk  krim susu beras utk melembapkan balik kulit.Tapi kalau x sesuai jgk, better stop la...

Testimoni dari adik lelaki sy sndiri...kulit muka dia selalu naik jerawat yg besar2 tp bila pakai sbn ss beras nih alhamdulillah, dh x naik dh jerawat dan kulit mnjadi lebih cerah & halus..
Selain dipakai dimuka, sbn ini jg amat sesuai pakai di seluruh badan bagi menghilangkn bau badan.
Harga : SABUN SUSU BERAS (BIASA)                         - 3 ketul RM10 / sedozen RM25
            WHITENING PEARL & SNOWLOTUS SOAP) -3 ketul RM10/ sedozen RM30

Step 2:Moisturizer
Selepas cuci muka, sy akan sapu krim susu beras bagi mengembalikan kelembapan kulit wajah, agar kulit tidak menjadi terlalu kering.
Krim susu beras ini cepat menyerap didalam kulit dan tidak melekit.

Harga : KRIM SUSU BERAS AAA - 1 unit RM15

Step 3:Foundation

Untuk foundation atau cover cream pula sy menggunakan Naturactor Foundation. Sy sndiri tlh menggunakan foundation ini sejak dari tahun 2004-2005 lagi. Dan hasilnyer mmg superbb...
Naturactor Foundation 100% ori ya..
antara kod kaler yg ada...
Tips memilih kaler yg sesuai dgn tona kulit


Dulu sy pakai kod kaler 152 tp skrg ni sy lbh prefer pakai kod 141. Untuk mereka yg x nak nampak cerah sgt, sy advise amik kod 152 & 151. Try la, anda pasti x menyesal...hehehehe...
Oh ya, setiap pembelian naturactor, sy akan kasi free gift span (cosmetic puff) utk dipakai dgn foundation ini. Knaper sy kasi span, sbb sy nk bila anda pakai foundation ini bersama span, hasilnyer menjadi extra superbb & comel...hehehehe..mksud sy, foundation td akan menjadi lebih sekata, tidak tompok2...
ini la rupa span (cosmetic puff) tu...1pc shj...

Harga : NATURACTOR FOUNDATION - 1pc RM40 (dpt free gift span lagi)
           
Tp, kalau ada yg berminat nak beli span ini pun sy jual gak.Harga RM10  utk 4pcs..Murah sgt2 kan?

Step 4 : Shine Free Cake Powder 

Utk bedak pula, sy memilih Maybelline Clear Smooth All In One. Ari tu sy pakai bedak Miyami tp lps sy cuba bedak nih, terus hati terpaut ngan hasilnyer. X perlu pakai loose powder dh bila pakai bedak ni sbb ianya nampak dh gebu & mulus...hehehehe...perasan la plk kan..tp serius, sy mmg suka pakai bedak nih..Tp sy x jual la bedak ni sbb nyer anda blh beli sndiri kat pasaraya2  berhampiran dgn anda kan...

Sy pilih kod 03 Natural


Step 5 : Make Up Remover

Amat2 penting yer utk buang balik make up anda setelah blk dr keje..Bukan apa sian kat kulit wajah anda seharian dh dia ditepek ngan bedak, kasi ler dia rehat & ruang utk dia bernafas. Utk make up remover sy cuma guna Johnson & Johnson Baby Bedtime Oil jer. Ni pun anda blh beli sndiri di pasaraya yg berdekatan anda.



Step 9 : Scrub & Cleansing
Sehari sekali atau kadang2 2 hari sekali sy akan sental kulit muka sy ngan RICE MILK WITH COLLAGEN & VITAMIN E. 


Struktur nyer yg berbijik2 halus amat sesuai digunakan utk menyental kulit mati dan akan menjadikan kulit lebih halus & lembut gituhh...Blh juga digunakan  diseluruh badan. Skrub ni memang terbaekk la...hehehehehe....Cleansing nih tidak berbuih yer...
Lps sental, jgn lupa yer guna pencuci sbn ss beras atau whitening pearl & snowlotus soap.

Harga : RM15/pc (180ml)
Step 10 : Krim Malam
Utk last step, sy akan menggunakan krim kunyit Anna Cosmetics sbagi krim malam.
 Sy plg suka pakai krim ini sbb nyer esk pg2 sy dh blh tgk hasilnyer yg superbb awesome...hehehehehe...Kalau sy tertido dan lupa pakai krim nih msti mlm nnti sy akan terbangun dan cepat2 pakai krim ini...fanatik kan sy nih?Tips nak dptkan kulit yg halus, mulus & gebu ialah RAJIN..

Fungsi krim kunyit Anna ialah utk mencerahkan kulit.

Harga : RM15/pc

Terbaru, sy ada cuba pakai krim Kwam Im..Member sy kata krim nih berkesan utk hilangkan parut jerawat. Sy pun cuba jer la kan..cuma sapu kat bahagian parut jerawat jer...kebetulan plk minggu lps sy br jer naik satu jerawat comel kat pipi belah kiri. So, mcmaner result dia, kena la tunggu dulu samada ianyer jadi ke x...hehehehe...Krim ini berasaskn serbuk mutiara.

Krim Kwam Im
Harga : RM8/pc

Rasenyer itu sajer la step2 penjagaan kulit muka sy..Info yg dipaparkan disini hanyalah sekadar nak sharing ngan pembaca semua.Kalau rase nak ikut blh la cuba tp kalau rase takut abaikan jer yer...Tiada paksaan.
Apapun, tepuk dada tnya selera...
Lastly, tq sooo muccchhh pada yg sudi baca nukilan yg x seberapa dari sy a.zl.i.n.i..

Kalau ada yg  berminat nak order blh ler msg/call/wassap sy di 013-310 9402
Setiap penghantaran akan menggunakan Pos Laju.
Dan harga yg dipaparkan diatas tidak termasuk kos pos.
Kos pos antara RM6-RM15 tertakluk pada berat brg yg di order yer.
Tq.


Wallahualam..








17 comments:

  1. as salam..hilg x parut kak guna krim kwam tu? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam...krim kwam im mmg blh ilangkan parut jerawat...

      Delete
  2. assalam sis...cmne lau sy order anna cosmetics tu??harga die stu RM15 kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam....awk blh sms akak di 013-310 9402...krim siang anna cosmetics, krim malam anna cosmetics & krim kunyit anna cosmetics RM15 setiap satu...

      Delete
  3. akak krim kwan im tu kan kalau kat luar boleh dpt kat mane ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak x pasti la dik kat mana blh dpt...try cr kat pasar2 mlm...

      Delete
    2. x pun order jer ngan akak dik...senang...hehehehehhe...

      Delete
  4. Salam akak...buleh x sya nk cuba pkai krim susu beras gred AAA tu??sbb muka saya agak berjerawat dan parut...takut jgk klau sya guna krim tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm akmal...
      blh jer akmal cuba krm ss brs AAA ni...mmg elok...kalau utk ilangkan parut, krm knyit mmg terbaik...blh ler try dulu...x cuba x tahu kan?

      Delete
    2. http://Youthweeklypay.com/?invite=35686

      Delete
  5. kulit kak cantik sangat ! gebu ngan mulus ja ija tengok..
    comey !

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm...tq ija...alhamdulillah, syukur atas anugerah dr DIA...

      Delete
  6. Nak Duit Poket dgn guna FB tak??
    RM0.15?? sikit kan??
    Klik punya klik.. tak sedar, dalam bank dah ada RM250! hehehe.. Seronok laaaa...
    Saya jamin program nie memang paling sempoi kat Malaysia buat masa nie.. Jom klik link kat bawah nie..
    daftar FREEE!..just promote jerr.... pastu boleh dapat RM 100 satu hari!... paling maksimum RM250 pon boleh!... tak melabur duit 1sen pn n xrugi pape pn try kan..???
    JOM! ((((CUMA KLIK JE LINK DI BAWAH DAN ANDA AKAN TAHU))):)

    KLIK PERCUMA Di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=farahlove91

    ReplyDelete
  7. Nak Duit Poket dgn guna FB tak??
    RM0.15?? sikit kan??
    Klik punya klik.. tak sedar, dalam bank dah ada RM250! hehehe.. Seronok laaaa...
    Saya jamin program nie memang paling sempoi kat Malaysia buat masa nie.. Jom klik link kat bawah nie..
    daftar FREEE!..just promote jerr.... pastu boleh dapat RM 100 satu hari!... paling maksimum RM250 pon boleh!... tak melabur duit 1sen pn n xrugi pape pn try kan..???
    JOM! ((((CUMA KLIK JE LINK DI BAWAH DAN ANDA AKAN TAHU))):)

    KLIK PERCUMA Di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=farahlove91

    ReplyDelete
  8. http://Youthweeklypay.com/?invite=35686

    ReplyDelete
  9. http://Youthweeklypay.com/?invite=35686
    semua rakanku..jom try register kat laman web ni utk buat income...kite tolong menolong...pergi register online jer nanti korang akan paham..xpelu kua modal...sue dah try...jom ajak ramai lagi rakan...

    ReplyDelete
  10. Salam..nak tny krim mn yg blh hilangkan parut?krim kunyit ke krim kwam Im tu..?

    ReplyDelete