Produk

Monday, October 1, 2012

4ever Luv....

Salam...

Masuk jer opis pg ni terus terpikir nak update my blog...nk update apa pun x tahu...hehehehehehe...
Ok...semenjak 2 3 arie ni aku suka sgt layan klip dari shila amzah ketika pertandingan Asian Wave 2012 yg berlangsung kat Shanghai, China 20 Sept 2012 baru2 ni...

so speechless bila tgk persembahan beliau...mmg superbb awesome...terbaeeekk la...apa lg word yg blh describe performance beliau...


Asian Wave 2012 ialah pertndingan nyanyian yg  mengmpulkan wakil2 dr pelbagai negara rantau Asia seperti Jepun, Korea, Malaysia Singapore, Thailand, China & India. Panel jurinya pula terdiri drpd professional dlm bidang muzik:
1. Japan's Bossa Nova Queen Lisa Ono
2. Korea's pionner boy band shinhwa's Lee Min -Woo
3. India's pop music industry ''Big Sister'' Anaida
4. Cantonis Pop Legend Alan Tam
5. Hong Kong 's leading recording artiste Hacken Lee.
 
.(yuhuuu...my feberet artis ni...since aku kecik2 dulu)...so jeles bila shila dpt salam ngan dia...hmmm...patut jeles ker bnda2 mcm nih?...mmmm...x patut...x patut...

Tp apa yg lbh  membanggakan..Shila telah berjaya memenangi pertandingan tersebut yang rata2 penontonnya adalah dari negara China. Menariknya..sepanjang Shila membuat persembahan..para juri dan penonton jelas kelihatan terpukau dengan kehebatan nyanyian dan tenaga yang ditunjukkan oleh Shila terutamanya semasa lagu "Forever Love"..ada diantara juri telah mengangkat Shila sebagai Superstar.. smpai ada juri yg menunjukkan aksi meremang bulu roma...fuhhh...caya la shila... 
 
Pada pusingan pertama di peringkat saringan, Shila telah mengalahkan peserta dari Singapore dengan membawakan lagu 'Set Fire to The Rain', nyanyian Adele..jom kita layan performance ini...

 
  
Pusingan kedua plk Shila telah mengalahkan peserta dari Jepun  dengan membawakan lagu   'Forever Love' (lagu mandarin) yg mana penyanyi asalnya ialah Lee Hom. Apa yang membanggakan ada juri mengatakan yang Shila telah menyanyikan lagu itu dengan lebih baik..dan telah berjanji untuk berusaha memperdengarkan kepada Lee Hom sendiri "Forever Love" versi Shila itu.. Apa2 pun lagu ini telah melayakkan Shila ke Final. Syabas Shila..jom layan klip video lagu tersebut..

 

utk final plk shila mempersembahkan 3 buah lagu yg pada sy memang terbaeekkk la...good job shila...i'm so proud of you...

x yah ckp bnyk2...jom kita layan klip final Asian Wave 2012 yg berjaya menobatkan Shila Amzah sebagai juara...

1st song : GEMILANG

2nd song : GRENADE

3rd Song : ZHENG FU....for me lagu ni best sgt sbb mendayu2 jer...mmg kena la ngan jiwa aku yg selalu kacau nih...hehehehehe....

ok la...layan jer la yer klip2 nih...nk g minum jap...ada org nk blanja jap lg...

chow cin cau....

No comments:

Post a Comment