Produk

Tuesday, February 21, 2012

My Little Biz....Sabun Susu Beras & Krim Susu Beras

Salam...

Hi semua!!...ceria tak arie ni?hehehehehe...me?hmmmm...not really la...semlm tersedar dr tido jam 3 pg...pastu dah x leh tido...otak nih dok pikir mcm2...rase 'sakit' dtg mencucuk2 lagi di hati sanubari ini...adooiii.,,,sakitnya Ya ALLAH...

ok..ok...x nak citer pasal rase 'sakit'...nnti yg tu wat topik lain...hehehehehe..
Ni nak citer pasal satu lagi penemuan produk kecantikan yg best & yg plg penting ianya murah...
Sabun Susu Beras & krim Susu Beras....

                                                                Sabun Susu Beras


Krim Susu Beras AAA


Mula2 tu my sis yg perkenalkan sabun susu beras nih...dia call bgtahu yg dia ader beli satu sabun beras yg bestt sgt pakai...lps 2 hari pakai terasa ke'halus'an, ke'mulus'an & ke'gebu'an kulit muka dia...yg pnting muka dia nampak glowing sampai semua cikgu cikgi kat sekolah dia tegur...
Dia beli sabun tu ngan member dia, rm8 seketul...ok la kan..x der la mahal sgt pun...
Masa tgh2 dok sembang ngan dia thru phone tu sy cuba surf kot internet pasal sabun nih. Sebenarnya, sy dh lama dgr pasal sabun ni tp x pernh nak cuba...takut la kan...tmbah2 produk ni dr Thailand..Tp bila dgr my sis excited dok bercerita pasl sabun ni, terbukak la pintu hati ini nak mencuba...

So, tnpa buang masa aku terus call my customer....hehehehehe...my customer nih dia jual kat pasar mlm & psr tani...dia selalu la amik foundation Naturactor ngan saya...so,skrg nih sy plk nak jadi dia punya customer...so, dipendekkan citer sy pun beli la sabun susu beras ni 2 ketul...

Balik umah, terus cuci muka ngan sabun tu...hmm...mula2 tu mcm biasa jer...iyer la kan x kan 1st time pakai dh nak nampak glowing dia tu kan...x lojik langsung...hehehehehe...

Tp arie ke 2 pakai..yesss...terus uollss...kulit muka saya terasa lebih halus & mulus...besst jer rase time usap2 pipi sndiri...memang terasa...serius...tak tipu...
Since hari tu, sy cuba promote sabun ni kat member2...so far, respon memang menggalakkan...mereka bgtahu yg mereka suka pakai sabun tu & hasilnyer seperti yg sy bagitahu...

Dan sejak dr itu, maka bermula la biz aku sebagai penjual sabun susu beras...

Pastu, sy cuba plk krim susu beras AAA...iyer la dh pakai sabun, kena la pakai krim dia plk....fuuuhhhh...memang marbeles la....yg pnting...krim dia x melekit bila kita apply kat muka...terus krim tu meresap kat kulit...So, kombinasi sabun susu beras + krim susu beras + Naturactor foundation maka inilah hasilnya....








comei tak?hehehehehe....bukan tuan dia tp kulit wajah tuh...nmpak kan lebih halus, lebih mulus & lebih gebu....heheheheheh...(sori...terperasan jap)...

ok..ok...harga plk...sabun nih dijual ngan harga RM10 untuk 3 ketul... + postage RM6...so, total cuma RM16 jer...murah kan?...rasenyer semua org mampu memiliki sabun ini...dan andai kata uoollls beli sabun ni dan x sesuai (sbb bukan semua org sesuai pakai sabun nih...depends pada masing2 la..) rasenyer x der ralat sgt sbb harganya pun murah kan...dan kalau x sesuai uoollss blh bagi kat mak ayah, adik kakak sepupu sepapat nenek moyang utk pakai sabun nih...betul x?


3 ketul sabun susu beras +  1 krim susu beras CUMA BERHARGA RM31 (termasuk postage)...

opppsss...lupa...krim susu beras tu harganyer RM 15 utk 1 unit...




So, kalau uoolsss berminat nak cuba sabun susu beras & krim susu beras nih, jgn segan jgn malu blh sms sy kat 013-3109402...

Jgn tunggu lama2 utk kelihatan lebih cantik & jelita gituh!!!...

Chow...

17 comments:

  1. assalammualaikum...sis saya nk tnya..mcm kulit saya nih berjerawat la....ok x kalu nk pkai...mcm berminat la..:)

    ReplyDelete
  2. Wassalam....kulit berjerawat pun blh pakai jgk sabun ss beras nih...nak try blh hubungi sy di 013-310 9402...

    ReplyDelete
  3. Salam..ada jual lagi tak sabun ni? N krim dia berminyak tak?

    ReplyDelete
  4. Salam..ada jual lagi tak sabun ni? N krim dia berminyak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam...sy masih jual lg sabun dan krim ss beras nih...krim ss beras x bminyak...sapu kat kulit terus meresap dl kulit...smooth sgt...try ler..bminat, blh hubungi sy di 013-310 9402...

      Delete
  5. Assalammualaikum, sabun ni berkesan ke dalam mencerahkan kulit ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam....sbn ni mmg blh mencerahkan kulit....dan ada satu lg sbn yg sesuai utk cerahkn kulit...whitening pearls & snowlotus soap....

      Delete
  6. saya dah lama pakai sabun susu beras ni..mmg best! terbaik la. tapi nak tnya sis klu pakai satu bekas kecil krim susu krim beras tu, bape lama bley tahan ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm nuyoi86...sori x perasan komen awk nih...huhuhuhu...sori2...krm susu beras tu blh tahan dalam sebulan jgk ler...

      Delete
  7. berapa lama ambik masa? untuk kulit yang ada parut. bekas2 jerawat yg berlubang..

    ReplyDelete
  8. Salaam Kak. Kalau nak beli CLEANSING CREAM RICE MILK WITH COLLAGEN & VIT E dengan krim susu beras tu boleh ?

    ReplyDelete
  9. jemput ke blog saya jugak..
    salam suaikenal..
    http://tinyurl.com/mewv4f6

    ReplyDelete
  10. Assalam akak,untuk parut boleh ke kak? ��

    ReplyDelete
  11. salam. . sis masi jual produk ni lgi?? mcm mna nak cntct sis? tringin nak bli. .:)

    ReplyDelete
  12. salam. . sis masi jual produk ni lgi?? mcm mna nak cntct sis? tringin nak bli. .:)

    ReplyDelete