Produk

Tuesday, December 13, 2011

rindu merindu...

Salam...

singgah jap kat sini...nak update sikit about my feeling 2 3 menjak nih....xtahu mcmaner nak describe tp lagu nih mcm ader kena mengena jer....so, juz layannnn....



Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terimaku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku



p/s : imisshim....

Monday, December 12, 2011

Dalam hati ada taman

video

pada saper2 yg ader mengalami sindrom dalam hati ada taman atau 'butterfly in the stomach' blh cuba dgr lagu imi...'hatimu milikku'...memang best...tp kalau x der menghadapi sindrom ini nak layan pun ok....
lagu ni memang best...kalau hayati lirik dia lagi best....


Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu

Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku
 
 Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu
 
 Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu

Kan kuabadikan dikau

Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu

Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Aku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini

Thursday, December 8, 2011

saya budak baru belajar (part 2)

Salam...

ni 2nd post kat my blog...huhuhuhu...last hujung bulan Mei ari tuh...why?
1st : x der masa..
2nd : x der idea nak menulis....nope...bukan..that's not the right answer...sbenarnyer, idea memang banyak tp x reti nak mengarang agar ianyer mjadi sebuah artikel/post yg menarik utk org lain baca....nampak mcm senang (especially biler baca blog org lain)...tp sbnarnyer susah woiii....

2 sebab rasenyer dh cukup utk membuatkan blog ini tidak begitu aktif....hehehehehe

okey...now, i'm back again....still the same question...why?
1st : aku kena cari jgk masa  walaupun sbenarnyer aku still x der masa sbbnyer...salah satu azam thn baru aku 2012 ialah nak aktif dlm penulisan blog...which is aku rase ianyer satu aktiviti yg bagus yg mampu buatkan otak aku berkembang dan berpikir....
2nd :  aku dh falling in love ngan blog theotherkhairull...suka sgt bc blog dia yg cool giller.....so, aku harap aku mampu tandingi blog dia tu...hahahahahaha....walaupun it's take 100 years for me to be like him ( i mean in creating a cool + sempoi + informative blog)...& blog2 lain yg best cthnyer ahlami blog....her blog memang besttt ...
3rd : see...aku dh x mampu nak karang artikel nih....please la otak...be creative....come on....i know u can do it.....

okey..okey...jgn paksa diri...stop sini dulu....
nak sambung wat keje dulu...

bye...chow cin cau...